Nors nesu veganė, žaliavalgė, paleo dietos šalininkė, esu visose šiose facebook grupėse. Esu net “mamyčių receptuose”. Ir net kartais ten postinu. :)) Visgi specializuojuosi maisto marketinge, tad mano nuomone, tiesiog privalu domėtis visur ir viskuo, kas susiję su industrija.
Tai apie ką aš čia..
A! Veganiškas tinginys buvo viena iš top temų Veganų grupėje Kalėdų laikotarpiu.
Tai aptikau visai neplanuotai. Kadangi esu tinginys virgin, man reikėjo klasikinio recepto Andriaus gimtadieniui, o čia jau pasitelkiu facebook tetučių grupes, per kurias netyčia nuklydau į vegan ir t.t.
Beje, jeigu esate tradicijų šalininkai, čiupkite šį Jokūbo receptą – išmėgintas ir tikrai puikus (tiesa, papildžiau jį išmirkytais džiovintais abrikosais ir razinomis – N U O S T A B U).
Long story short, dalinuosi vykusiu veganiško tinginio receptu. Jei ne per Kalėdas, tai bent Valentino dienai.


Mums prireiks
-
- Sausainiai | 5 pakeliai
- Kokosų pieno kremas | skardinė
- Džiovinti abrikosai, razinos, slyvos, riešutai | kelios saujos (nebūtina)
- Juodasis šokoladas | 2 plytelės
- Agavų sirupas | 4-5 vš (jeigu mėgstate saldžiau)
- Kakava | 2-3 vš (suteikia intensyvesnį skonį, bet nebūtina)
Viskas labai paprasta
Vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti bent pusvalandį. Po to supjaustome nedideliais gabaliukais.
Sutrupiname sausainius.
Šokoladą ištirpiname prkaistuvyje.
Po truputį, vis maišydami, pilame kokosų pieną, dedame cukrų arba sirupą, kakavą. Gauname vientisą masę, į kurią sudedame sausainius, vaisius, riešutus. Gerai išmaišome.
Dedame į skardą, įšklotą sviestiniu popieriumi arba suvyniojame "dešras".
Ir bent keletai valandų dedame į šaldytuvą (o geriau per naktį).
Pastabos
Dažniausiai patys pigiausi sausainiai (Arbatiniai) būna veganiški. O kalbant apie šokoladą - puikiai tiks ir kepiniam skirtas šokoladas (su tetule namų šeimininke ant pakuotės)