
Mums prireiks
ruginė duona| 150 g (rinkitės senesnę)
sviestas | 35 g
cinamonas | žiubsnis
cukrus | 1–2 v. š.
serbentų uogienė | 100–150 g
maskarponės sūris | 250 g
cukraus pudra | pagal skonį
citrinų arba laimų žievelės | 1⁄2 vnt
Viskas labai paprasta
- Sumalame duoną iki smulkių trupinių.
- Ištirpiname keptuvėje sviestą, sudedame duoną, cukrų ir maišydami kepame apie 8 min. Beriame šiek tiek cinamono, išmaišome ir paliekame atvėsti. Kai atvės, trupiniai ir taps traškūs.
- Išplakame maskarponės sūrį su cukraus pudra, tarkuota citrinų žievele. Jeigu masė per tiršta, praskieskite grietinėle. Taipogi sūrį galima visiškai pakeisti plakamąja grietinėle.
- Ant dugno beriame duonos trupinius, tuo- met sūrio, tada dedame uogienės sluoksnį, vėl kartojame.
- Galite papuošti šaldytomis uogomis, mėtų lapeliais, riešutais.
- Desertą galima valgyti iš karto arba palaikius kelias valandas šaldytuve.
