Nepelnytai nurašyti agrastai.
Vaikystėje raškydavom juos nesunokusius. Susiraukusios iš rūgštumo kramtydavom, kol viena pasiduoda ir išspjauna.
Tokių vat nesąmonių prisigalvodavom👧🏻👧🏼.
Bet šiemet atradau šias uogas iš naujo. Ir negaliu atsidžiaugti.
Agrastų ir obuolių tyrė. Draugauja su žuvimi, salotomis, šviežiomis daržovėmis – ypač agurko juostelėmis. Žinau, skamba keistokai, bet patikėkit – verta išmėginti. Taigi metas kepti menkę ir pasidalinti receptu🐡.

Mums prireiks
2 menkės kepsniukai
Sviestas kepimui
Žiubsnelis druskos
Agrastų padažui:
Vyno actas | 100ml
Agrastai | 150g
Serbentai | saujelė
Vanduo | 100ml
Grūdėtų garstyčių šaukštelis
Malto juodojo pipiro
Cukrus | v.š.
Obuolys (didelis)
Svogūnas
Česnakas | 2 skiltelės
Viskas labai paprasta
Apkepu svieste ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 4min iš kiekvienos pusės (arba kol menkė visiškai iškeps - viskas priklauso nuo gabaliuko storio). Iškepus beriu šiek tiek druskos.
Pastabos
Tyrės pagal nurodytas proporcijas užteks 4 porcijom, tad siūlau likutį sunaudoti perkelias dienas arba užšaldyti kitai vakarienei.