Tik pažvelkite į šiuos gražuolius!

Krepšelius galite kepti (jie bus gal kiek tvirtesni) arba suformuoti ir įdėt į šaldytuvą. Tokiu atveju rekomenduočiau rinktis ne garbanotą formelę, o lygią. Keksiukų tinka tobulai. Padariau nuotrauką palyginimui, kaip atrodo keptas (kairėje) ir nekeptas krepšeliai.

Iškart atsiprašau – krepšelio proporcijos tikslios, o visa kita – iš akies. Kremo kiekis priklauso nuo kokio dydžio pas jus krepšeliai. Man prireikė maždaug po valgomą šaukštą su dvigubu kaupu užpildyti jiem. Neprikraukite kalno – visgi reikės sutalpinti ir „trynį“.
Dėl konservuotų vaisių : mėginau ir su persikais, ir su abrikosais. Visgi abrikosinis „trynys“ atrodo proporcingiau. Beje, vasarą galite ir šviežius abrikosus naudoti :)
Na keliaukim gi ruošti tas desertines kiaušinienes!
Beje, kodėl gi nepaslėpus po avietės staigmeną krepšeliuose?

Mums prireiks
Krepšeliai:
Sviestas | 100-120g
Sausainiai (Selga tipo) | 250g
Įdarui:
Maskarponės kremas | apie 250g.
Grietinėlė | apie 200ml (riebi)
Miltelinis cukrus arba mėgstamas saldiklis | keli v.š. arba pagal skonį
Konservuoti abrikosai
Viskas labai paprasta
Sumalame sausainius ir sumaišome su kambario temperatūros sviestu. Tekstūra turi būti panaši į drėgno smėlio pleže. Sudedame į formeles, pirštais prispaudžiame tvirtai prie sienų. Pašauname į 180C orkaitę 5-6min arba dedame keletai valandų į šaldytuvą :)
Jeigu kepėte orkaitėje, luktelik, kol atvės.
Tuo tarpu išplakame maskarponės kremą, po truputį pildami grietinėlę (galite ją keisti kokosų pienu, bet gausis kiek skystesnė masė. Galite įtarkuoti citrinos/apelsino žievelę arba išspausti sultis).
Sukrečiame po valgomą šaukštą su kaupu kremo į krepšelius, dedame po 1 abrikosą arba persiką.
Pastabos
Nėra ūpo žaisti su Maskarpone? Nusipirkite purškiamos grietinėlės.
