Orkaitėje kepti varškėčiai | viso grūdo miltai
ankstesnis įrašas
Varškė | 360g (2 pakeliai) Varškę išmaišome su kiaušiniais, dedame jogurto, druskos, cukraus ir dar kartą išmaišome. Nenusiminkite, papozavę jie "susiraukšlėja". Skoniui tai įtakos neturi.
Pusę tešlos pasigaminau iš karto (užteko vienam suaugusiam ir vienam vaikui), o kitą pusę pasidėjau į šaldytuvą ir išsikočiojau kitą dieną. Viskas pavyko taip pat gerai.
Anyta deda juos į dubenį su sviestu, išmaišo ir uždengia rankšluosčiu.
Mes valgėm su aliejumi, jogurtu ir uogiene.
* Vietoj cukraus naudokite agavų sirupą ar trintas mirkytas datules (be luobelės ir kauliukų).
**Galite gamintis tik iš viso grūdo miltų arba tik iš paprastų miltų.
Orkaitėje kepti viso grūdo varškėtukai
admin
Pašnibždėtas į ausį „skaniau nei pas mamą“ užriečia lūpų kampučius siekti žvaigždžių.
Receptai
Orkaitėje kepti varškėčiai | viso grūdo miltai
European
Atsispausdam
Maistinė vertė
200 kalorijos
20 grams riebalai
Vertinimas 5.0/5
( 2 balsavo )
Mums prireiks
Kiaušiniai | 2vnt
Natūralus jogurtas | 2 v.š. su kaupu
Druska | žiubsnis
Cukrus* | v.š. (pastabose yra mano rekomendacija alternatyvai)
Miltai** | 5 v.š. su kaupu
Speltos viso grūdo miltai | 5 v.š. su kaupu
Kepimo milteliai | 1 a.š.
Viskas labai paprasta
Beriame miltus su kepimo milteliais.
Suminkome tešlą, ji turi būti kibi (po receptu yra galerija su žingsniais)
Gerai pasimiltuojame stalą, atgnybiam tešlos ir susukame į pailgą juostelę, supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Varškėtukus sudedame ant kepimo popieriumi ar miltais išklotos skardos.
Kepame 200c orkaitėje apie 15 min. arba kol išsipūs ir gaus auksinį atspalvį.
Pastabos
Svetainėje naudojami slapuklai tam, kad būtų užtikrintas šio puslapio tinkamas veikimas. OK, SUTINKU Papasakok apie slapukus