Šimtus kartų mačiau kaip merginos kepyklos laboratorijoje pakšnoja tuos migdolinius sausainiukus. Jos taip atmušusios ranką, kad turbūt varo 200vnt/min greičiu.
Kartais pagaunu save spooksant ir spooksant į tas užsipildančias skardas. Ir jie visi presciziškai identiški, iš rankos, be jokių formelių. Hipnotizuoja.
Tai pamėginau ir aš. Yra čia kur tobulėt, bet ei! Dėl to aš ir dirbu marketinge o ne kepu sausainukus diena iš dienos.. Nu gerai gerai, aš kepu visokias kitokias sąmones ir nesąmones diena iš dienos.

O dabar keliaukime prie macarons recepto. Kol kas čia bazė. Kepuraičių nedažiau jokia spalva. Tiksliau pamėginau nudažyti liofilizuotais aviečių milteliais, bet viršunėlės iš rausvų tapo rudos.

Skonis buvo fainas, toks su rūgštele. Visgi papildomai reikia dėti maistinius dažus, tad šįkart liofilizuotas uogas naudojau tik įdarui. Čia jei išvis norit jų spalvotų, nes man asmeniškai, tobulai atrodo ir nenumarginti Macarons sausainukai.
Kaip ir minėjau, receptą vis galėsiu atnaujinti ir papildyti atradimais, po ateities gaminimų. Nors kol kas gavos visai neblogas rezultas. Mano kepėjų šeimyna valgydami 10tą sausainuką pritariamai linksėjo.

Įdarui naudojau maskarponės kremą su Supergarden liofilizuotais aviečių milteliais ar braškių trupinukais. Miltelius naudojame ir Biržų duonos kepykloje, įdarinėdami kai kuriuos „Lietuviškos vasaros“ macarons skonius.
Na gerai, užteks čia plepėt – dalinuosi kaip kas vyksta.
Sausainukų tešlai prireiks migdolų miltų (ar maltų migdolų), cukraus pudros, cukraus ir kiaušinių baltymų.

Pradžioje migdolų miltus ir cukraus pudrą sumaišom ir išsijojam. Migdolų miltus galima pasidaryti sumalant migdolus. Prieš tai tik juos užpilkite verdančiu vandeniu – tai padės lengviau nuimti luobeles.

Baltymą išplaksim su cukrumi iki standumo ir sumaišysime su migdolų miltais.

Tešlą maišome švelniai ratu, ji turi slysti nuo mentelės.

Sukrečiam į konditerinį maišą arba maišelį su „zipu“.

Po to beliks tik išspausti sausainių sagutes, kiek luktelėti ir išsikept pagalvėles.

Kalbant apie įdarą – pasitelkite fantaziją. Tiks ir plakta grietinėlė, ir džemas. Man asmeniškai nuostabiai suskambo liofilizuotos uogos ir maskarponės kremas. Rekomendacija tik rinktis uogas us rūgštele.

Pabaigai pabrėšiu vieną svarbų momentėlį – macaronsais galėsit mėgautis tik kitą dieną, o ne iš karto po gaminimo.

Mums prireiks
Sausainukam (viso apie 40vnt)
Migdolų miltai | 90g (galit naudot maltus migdolus be luobelių)
Cukraus pudra | 175g
Cukrus | 45g
Kiaušinio baltymai | 3vnt
Jeigu marginsite - keli lašai maistinių dažų
Įdarui
Maskarponės kremas | apie150g
Liofilizuotų uogų milteliai arba granulės
Viskas labai paprasta
Cukraus pudrą sumalam drauge su migdolų miltais. Persijojam per sietelį į dubenį. Jeigu lieka didesnių riešuto dalelių - malam vėl jas. Tas, kurios nesusimalė pasvėriau ir pakeičiau papildomai migdolų miltais.
Laba svarbu nenukrypti nuo gramatūros.
Imame didelį dubenį ir išplakame jame kiaušinius, kol susidarys puta (dideli burbulai). Plakant po truputį beriame paprastą cukrų ir toliau plakame (jei naudosite maistinius dažus - dabar metas ir jiems). Plakame, kol cukrus ištirps, masė sutvirtės. Turi būti baltos tvirtos putos. Palenkus indą - lieka vietoje. Matinės baltos spalvos.
Dedame trečdalį migdolų masės. Silikonine mentele švelniai išmaišome. Dedame vėl 1/3 miltų. Išmaišom. Ir paskutinį kartą maišome. Tešla turi slysti nuo mentelės.
Sukrečiam į konditerinį švirkštą arba IKEA šaldymo maišelį (aš juos labai mėgstu naudot, nes po to išmeti ir nieko plaut nereikia). Aš maišelį įsistatau į platesnę stiklinę - taip patogiau dėt tešlą.
Nukerpam kamputį. Ant sviestinio popieriaus ar silikoninio kilimėlio šspaudžiame ±2-3 cm skersmens apskritimus. Tarp apskritimų palikite kelių cm tarpelius.
Paliekame būsimus sausainukus 20-30 min pailsėti (galite ir ilgiau).
Pašaunam į 150C orkaitę 16min. Šiaip labai priklauso nuo orkaitės, mano stipresnė, tai aš stačiau ant 140C. Stebėkite savo sausainukus, o geriau padarykite vieną kelių sausainėlių testinę partiją.
Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiam atvėsti.
Pertepimui išsukite maskarponę su liofilizuotom uogom arba milteliais. Dedam pusę šaukštelio kremo ant vieno sausainuko ir užspaudžiam kitu.
Dedame į šaldytuvą per naktį, kad suminkštėtų.
Sukūrėm drauge su Supergarden.
2 komentarai
Jau laukiu, kada išmėginsiu :) Labai skaniai atrodo. Ačiū, kad dalinates. :)
P.S tik liūdina, kad netausojate priemonių (Ikea maišeliai). Nepatingėti išsiplauti ir vėl panaudoti. :)
Dėkui už komplimentus🙏 Tikiuosi tiks patiks✨ ir būtinai pasidlainkite kaip sekėsi!
Ačiū už pastebėjimus🌿