Plikytas kremas pravers įdarant eklerus, tartaletes, profiteroles, sluoksniuotus krepšelius ir pan.
Labai klasikinis ir labai skanus, tik svarbu sekti žingsnius, kad neišsivirtum kiaušinienės ;)

Klasikiniam plikytam kremui (creme patiserie) paruošti jums prireiks:
(Gaunasi apie 450g įdaro, užtektinai įdaryti kiek daugiau nei vieną skardą profiterolių)
- Kiaušinių tryniai | 3vnt (didelių)
- Cukrus | 5 vš
- Miltai | 1,5 vš (15g)
- Kukurūzų krakmolas | 1,5 vš (15g)
- Pienas | 300ml
- Pusės vanilės ankšties arba šaukštelio vanilės esencijos

Dubenyje sumaišome trynius, cukrų, kol įgaus kremo tekstūrą. Tada plakant įdedame miltus bei krakmolą.

Prikaistuvyje sušildome pieną ir vanilę iki virimo. Išimame ankštį, jeigu naudojote. Nuolatos plakant šluostele plona srovele pilame karštą pieną į kiaušinius

Nesustokite plakę, kol gausite vanilės kremą.

Uždengiame maistine plėvele ir leidžiame atvėsti kambario temperatūroje, tada perkeliam į šaldytuvą.
Taip kremą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Bet geriau čiumpam konditerinį švirkštą ir įdarykite gi tuos desertukus!

Nepamirštame apšlakstyti šokoladu, ištirpintu karšto vandens vonelėje.